Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Freilichtmuseum v bavorském Finsterau zve na stará řemesla

ŠUMAVA/BÖHMERWALD - 16/9 2020 - 10:07 - Milovníkům starých, ale stále živých řemesel, bude v muzeu pod širým nebem v bavorském Finsterau patřit neděle 20. září.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto poskytlo Freilichtmuseum Finsterau   

  

Během nedělního odpoledne od 13:00 do 16:00 se bude v celém areálu muzea ozývat bušení kladiv, řezání, klepání a další zvuky. Postarají se o to šikovné ženy i muži, kteří neztratili zručnost v historických řemeslných technikách.

"Samozřejmě s nezbytným bezpečnostním odstupem budou moci návštěvníci sledovat při práci kováře, přadleny, výrobu hrábí, štípání šindelů, zpracování ovčí vlny nebo tradiční pálení kořalky. V kamenné peci se také bude péci selský chléb. Chybět nebudou ani dobré rady návštěvníkům, například co se z jakého dřeva nejlépe vyrobí nebo jak se připravuje základ na domácí pečení chleba. Nikdo nemusí mít žízeň ani hlad, protože bude otevřeno muzejní občerstvení a kavárna," informovala nás muzejní pedagožka Julia Herzigová.

Podle jejích slov bude všude kvůli koronavirovému ohrožení potřeba zakrývat si ústa a nos rouškou a dodržovat předepsané rozestupy jeden a půl metru. V září je Freilichtmuseum ve Finsterau otevřeno od 9:00 do 18:00. Další informace dostanou zájemci na telefonním čísle +49 8557 9606 0 nebo je najdou na webu muzea zde.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena