Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Větší oprava Huláku se odkládá. Mohl by se ale dočkat tobogánu

PRACHATICE – 14/9 2020 - 00:00 – Na větší opravu bazénových van na Huláku se letos nedostane. Město ji plánovalo před vládními ničivými zásahy do ekonomiky.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Prachatické veřejné koupaliště Hulák začalo mít v minulých letech drobnější problémy s technickým stavem. Odpadávaly dlaždice a několik lidí se o ně pořezalo, odpadly také odrazové můstky a skluzavka způsobovala potrhání plavek a škrábance.

Vedení města proto rozhodlo, že letos se udělá provizorní oprava, která vady odstraní. Na tu skutečně došlo, stála zhruba 300 000 korun a Hulák díky ní zvládl sezónu bez větších komplikací. Současně pak radnice zadala také vytvoření projektové dokumentace na větší opravu a rovněž na rozšíření atrakcí na koupališti. A ta je nyní hotová.

Projekt počítá s třemi etapami. První má stát zhruba sem milionů korun bez DPH. „První etapa představuje vyfóliování bazénových van. Nejdříve by se oklepaly dlaždice a udělala by se hydroisolační stěrka,“ řekl pro prachatickoNEWS.CZ místostarosta Miroslav Lorenc. Použití fólie vyjde podle místostarosty nejlevněji. Další možností bylo udělat vany nerezové, ale to by stálo desítky milionů korun.

V dalších etapách se počítá podle Miroslava Lorence a ředitele Sportovního zařízení Prachatic Karla Dvořáka například s vybudováním tobogánu, také by se upravoval dětský svět, došlo by například i na hřiště a mobiliář a také na strojovnu, jejíž technologie jsou staré už třináct let.

Letos ale na větší opravu van nedojde. „Bylo to v plánu letos, a proto jsme nechali udělat projektovou dokumentaci. Chtěli jsme začít nyní a na jaře by se dávaly ty fólie. Ale určitě to teď dělat nebudeme, peníze na to nebudou,“ řekl Miroslav Lorenc. Kvůli vládním ničivým zásahům do ekonomiky města očekávají nyní poklesy svých příjmů. A Prachatice navíc musí splácet úvěr (85 milionů korun) na nedávnou rekonstrukci bazénu. Kdy by se rekonstrukce a rozšíření Huláku mohlo dostat do rozpočtu je proto nyní nejasné.

Na druhou stranu s opravami město nemůže čekat do nekonečna. Provizorní oprava z jara vydrží jen nějakou dobu. „Když jsme to kontrolovali po sezóně, tak to pogumování na přelivových místech je v pořádku. Folie na devadesáti devíti procentech míst drží. A oprava klouzačky vydrží určitě čtyři pět let,“ řekl šéf Sportovního zařízení Prachatic Karel Dvořák. Zároveň ale předpokládá, že drobné opravy budou nutné i před další sezónou.

Hulák tak zatím místo větší opravy a rozšíření čeká udržování v provozu schopném stavu.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena