Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Nezaměstnanost na Prachaticku o prázdninách výrazně poklesla

PRACHATICKO – 9/9 2020 - 10:49 – Prázdniny přinesly na Prachaticku dobrou zprávu na trhu práce. Nezaměstnanost se začala opět snižovat a klesla dokonce o tři desetiny procenta.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Prachatický trh práce zvládá otřesy ekonomiky kvůli vládním zákazům poměrně dobře. Pomáhá mu zjevně vládní kurzarbeit, který má dál pokračovat a také je tradičním bonusem našeho regionu několik tisíc pendlerů, kteří jsou napojeni na ekonomiky v Rakousku a Německu. Prázdniny pak přinesly další pozitivní zprávy.

Nezaměstnanost poklesla v průběhu posledních dvou měsíců o tři desetiny procenta, z toho v srpnu o dvě desetiny. Od začátku roku se pak celkově snížila nezaměstnanost na Prachaticku o půl procenta. Vládní restrikce tu tak způsobily pouze jarní stagnaci.

Nabídku volných míst navíc restrikce neovlivnily takřka vůbec. Ta se pohybuje od začátku roku nad dvěma tisíci. Nejlepší pak byla na konci srpna, kdy prachatické pracoviště Úřadu práce nabízelo 2138 volných míst. Práci oproti tomu hledalo jen 862 lidí. Dál tak trvá výrazný nedostatek lidí na práci, který firmy chtě nechtě musí řešit často agenturními zahraničními pracovníky.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena