Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Studenti architektury navrhovali, co v Prachaticích chybí

PRACHATICE - 6/9 2020 - 11:06 - V zimní zahradě Nově radnice v pátek zahájili výstavu s názvem Prachatice Obraz města. Je složena z projektů studentů z ČVUT.

      

   Text a foto: LUKÁŠ KARBULKA 

  

„My studenti jsme ve městě strávili pár dní, abychom se s městem seznámili a řekli si, co by tu bylo potřeba realizovat,“ řekl pro PRACHATICKOnews.cz student fakulty Aleš Krajčí. Každý student poté ve své semestrální práci vyprojektoval to, co mu zde chybí nebo co by zde viděl jinak.

Jedním z hlavních témat bylo doplnění architektury z devatenáctého století, která ve městě chybí. Kromě typu architektury se kladl důraz také na zhušťování města. „Ve městě je spousta volného prostoru. Proto se studenti mimo jiné zabývali zhušťováním města,“ uvedl městský architekt Luboš Zemen.

Dalšími problémy města jsou podle studentů například kasárna nebo nevyužitý potenciál městských hradeb. „Věřím, že se tyto projekty v budoucnu v Prachaticích využijí,“ řekl místostarosta Miroslav Lorenc k výstavě, která zde bude zdarma k nahlédnutí do 1. listopadu. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena