Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Volarským policistům končí karanténa, vrací se pomáhat a chránit

VOLARY – 2/9 2020 - 10:13 – Obvodní oddělení Policie ČR ve Volarech obnovuje ode dneška svou činnost. Zatím ale jen ve dne a část policistů zůstává dál v karanténě.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Mezi volarskými policisty se objevilo běžné respirační onemocnění covid-19 v minulém týdnu. V pátek 28. srpna proto bylo jejich oddělení preventivně uzavřeno. Podle našich neoficiálních informací se nakazil jeden z policistů od příbuzné. Podle odborníků se však pozitivní PCR test může objevit, i když člověk není nemocný a vir dál nepředává, ale někdy v minulosti se s ním setkal. Samotné testování pozitivity nemá proto prakticky žádnou vypovídací hodnotu.

Každopádně testování volarských policistů umožnilo, aby byl dnes provoz jejich oddělení obnoven. „Režim služby je nastaven v časech od 07:00 do 19:00 hodin. Noční služby pak budou plánovány podle potřeby. V karanténě zůstávají z oddělení čtyři policisté, opakované testy u žádného dalšího policisty onemocnění covid-19 neprokázaly, policisté tak mohou znovu sloužit. V úterý také proběhla dezinfekce všech prostor oddělení - za pomoc s touto činností děkujeme kolegům hasičům,“ informoval novináře jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena