Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Nová kniha o Bavorském lese čtenářům ukáže místní přírodu

ŠUMAVA - 30/8 2020 - 17:00 - Správa Národního parku Šumava vydala knihu Národní park Bavorský les. Nový, divoký les. Kniha vypráví o kouzlu Bavorského lesa.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA, foto NP Šumava  

  

K padesátiletému výročí existence Národního parku Bavorský les, se Správa Národního parku Šumava rozhodla vydat knihu s názvem Národní park Bavorský les. Nový, divoký les. Kniha, která před dvěma lety vyšla v němčině, se nyní dočkala i české verze. „Rozhodně jsem považoval za nezbytné ji poslat také mezi české čtenáře, protože nic podobně podrobného a inspirujícího o krajině sousedního národního parku v Čechách neexistuje,“ sdělil ředitel Správy NP Šumava Pavel Hubený.

Autorem knihy popisující známé i neznámé kouty bavorského národního parku je ředitel Správy NP Bavorský les Franz Leibl. Zajímavosti a fakta o lese doplňují fotografie německého fotografa Rainera Simonise, který fotí Bavorský les přes třicet let. „Díky svému pojetí je tato kniha nejen základem pro podrobnější poznání našich sousedů, ale také určitým druhem turistického průvodce, který dokáže nalákat k návštěvě Bavorského lesa,“ uvedl koordinátor spolupráce Správ Národních parků Šumava a Bavorského lesa Pavel Bečka, který knihu překládal do českého jazyka.

Knihu si tak mohou milovníci Šumavy koupit na e-shopu Národního parku Šumava, anebo v informačních střediscích a návštěvnických centrech Správy NP Šumava. „Doufám, že si kniha najde v České republice hodně čtenářů. Koneckonců náš národní park se nejen svojí přírodou podobá Národnímu parku Šumava,“ řekl ředitel Správy NP Bavorský les Franz Leibl.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena