Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Gymnázium oslaví sto let existence a žádá o pomoc absolventy

PRACHATICE - 28/8 2020 - 11:00 - Za necelé dva měsíce oslaví prachatické gymnázium sto let existence. Na výjimečný den bude pro příchozí připraveno mnoho zajímavého.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA  

  

V sobotu 17. října oslaví prachatické gymnázium přesně sto let své existence. Pro tento den si zaměstnanci a studenti připravili pro návštěvníky pestrý program. Oslava bude zahájena v osm hodin ráno a návštěvníci se budou moci vydat na prohlídku budovy, kde uvidí dobové fotografie, videa, almanachy, brožury a různé dochované předměty ze studentského života. „Bylo v plánu i nějaké to vystoupení našich studentů, ale zatím není jisté, jestli vůbec vystoupí. Na zkoušení bylo málo času kvůli nedávnému nouzovému stavu,“ uvedla ředitelka prachatického gymnázia Jana Dejmková.

Od dvou hodin odpoledne je poté naplánovaný průvod na Velké náměstí s balonky s přáním. Hudbu by měla zajistit Pošumavská komorní filharmonie. Od rána do čtyřiadvaceti hodin bude také v Národním domě posezení s občerstvením, kde se bude také vzpomínat.

Na oslavu dorazí i spousta zajímavých osobností. Přijet má senátor a zároveň starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa nebo absolventi a současní poslanci Jan Bauer a Ondřej Babka. Mezi pozvanými budou i ti vůbec nejstarší absolventi.

Gymnázium také žádá všechny absolventy o pomoc. „Chtěli bychom Vás požádat o pomoc s uspořádáním výstav Z historie Gymnázia Prachatice a Ze života studentstva. Pokud vlastníte zajímavé materiály a jste ochotni je škole zapůjčit nebo věnovat, napište nám,“ prosí za celou školu Jana Dejmková.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena