Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Chovatelský den ukáže krásu koní i Zemský hřebčinec Písek

PÍSEK – placená inzerce – Písecký zemský hřebčinec zve na víkend na Chovatelský den. Ten představí samotný hřebčinec, ale také krásu a dovednosti koní.

      

   Zadavatel/Zpracovatel: Česká strana sociálně demokratická  

  

Druhým rokem je v píseckém Zemském hřebčinci v provozu zrekonstruovaná venkovní jízdárna včetně zázemí pro diváky v podobě zastřešené tribuny. Nově byla vybudována také věž rozhodčích a rozsáhlé prostory pro občerstvení návštěvníků. „Jsem rád, že se nám podařilo projekt rekonstrukce zrealizovat. Získat evropskou dotaci přesahující 21 milionů korun a splnit všechny nastavené podmínky sice nebylo jednoduché, ale vše se nakonec povedlo,“ pochvaluje si ředitel hřebčince Karel Kratochvíle.



Díky proměně venkovního sportoviště se zde může konat daleko více akcí. „Na kolbišti byl dříve travnatý povrch, který byl ale velmi těžko udržovatelný. Nahradili jsme ho za moderní pískový se zavlažovacím systémem. Tím se nám otevřely zcela nové možnosti využití,“ doplňuje ředitel podniku.



Již vloni se zde uskutečnila řada chovatelských i sportovních akcí a letošní program je událostmi doslova nabitý. „Jednou z těch, které nás teprve čekají a na kterou bych tímto chtěl pozvat širokou veřejnost, je Chovatelský den. Uskuteční se v sobotu 29. srpna a tým našich zaměstnanců i přizvaných hostů při něm divákům předvedou nejrůznější dovednosti koní, ať už v zápřežích nebo pod sedlem,“ uzavírá Kratochvíle.

Akce začíná v 11.00 hodin předvedením plemenných hřebců a slavnostní zahájení je plánováno na 13.00 hodin. Další příležitost zavítat do historického areálu vyhlášeného za Národní kulturní památku nastane hned nadcházející víkend. Od pátku 4. do neděle 6. září zde budou probíhat jezdecké skokové závody – republikové finále Kritérií mladých koní.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena