Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Nabouraná soudní síň bude mimo provoz zhruba dva měsíce

PRACHATICE – 27/8 2020 - 10:44 – Prachatický okresní soud odhaduje, že provoz nabourané soudní síně se mu povede obnovit až po dvou měsících. A také zvýšil odhad škod.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytl Okresní soud Prachatice a POLICIE ČR  

  

Jedna z jednacích síní prachatického okresního soudu je mimo provoz od 18. července. Tehdy do ní nad ránem naboural mladý řidič, který dostal smyk při jízdě z Hradební ulice na Malé náměstí. Řidič se na policii přihlásil až druhý den po nehodě. Původní odhad škody v budově soudu byl dvě stě tisíc korun a nyní ho soud zpřesnil na zhruba půl milionu.

„Provoz jednací síně doposud obnoven nebyl, předpokládáme, že se tak stane zhruba v polovině září,“ dodala mluvčí soudu a soudkyně Vendulka Pozniaková k odhadu toho, jak dlouho bude síň ještě mimo provoz. Program soudu zničení jedné ze síní neomezilo, protože jednání z ní se podařilo přesunout do ostatních síní. Nabouraná síň ale byla jedinou bezbariérovou síní prachatického okresního soudu.

„Vozidlo přijelo k zadní části budovy, přejelo obrubník, projelo po trávníku a narazilo do pláště budovy v přízemí v místech, kde se nacházela bezbariérová jednací síň číslo dveří 3. Při nárazu došlo k vylomení a rozbití okna, proražení odvodové zdi budovy, odlomení okenního parapetu, utržení radiátorů ústředního topení a devastujícímu poškození vnitřního vybavení místnosti,“ popsala Vendulka Pozniaková, jak k nehodě došlo.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena