Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Výtvarníci skládali mozaiku ze střípků cédéček

PRACHATICE - 26/8 2020 - 12:43 - Na květnové a červnové tvořivé dílny pro děti navázala dnes ve zdejším komunitním centru zdravotně postižených a seniorů další tvorba.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

"Děti si ze dvou možností vybraly skládání mozaiky ze střípků cédéček," informovala nás sociální pracovnice komunitního centra Dita Čadová. Podle jejích slov se ještě společně rozhodnou, kdy se pustí do dalšího záměru, kterým je malování na sklo.

Pod šikovnými dětskýma rukama se rodily nevšední, všemi barvami duhy hrající mozaiky. Děti je lepily na podkladový papír a každé si je vystaví podle chuti. Z přihlášených osmi dětí v posledním prázdninovém týdnu přišly čtyři, ale nebyly o nic zkrácené. Jde o další z výtvarných technik, které se tu děti od sedmi let naučí a v tvorbě i v životě se jim jistě budou hodit.

"Tyto semináře jsou zdarma a budou pokračovat i po prázdninách. Připravujeme je už teď, ale témata zatím trochu držíme v tajnosti a prozradíme je včas. Mohu jen prozradit, že dojde možná i na papoušky a drobná zvířata chovaná pro radost," naznačila možný směr dalšího zaměření tvořivých dílen Alena Vlasáková, vedoucí prachatického pracoviště Jihočeského centra rovných příležitostí, které dílny pořádá.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena