Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Senátor Karel Kratochvíle navštívil Vimperk a místní lesníky

VIMPERSKO – placená inzerce – V rámci svých pravidelných cest po senátním obvodě navštívil zkraje tohoto týdne senátor Karel Kratochvíle město Vimperk.

      

   Zadavatel/Zpracovatel: Česká strana sociálně demokratická  

  

Tentokrát byla cílem jeho cesty radnice a lesní závod Boubín. Na městském úřadě se setkal se starostkou Jaroslavou Martanovou. Bezmála hodinu spolu debatovali o aktuálních tématech života v „bráně Šumavy“, jak je Vimperk často označován. „S paní starostkou mám velmi dobré vztahy, proto jsem se s ní s potěšením opět setkal. Probrali jsme, jak Vimperk zvládl jarní vlnu koronaviru, řešili jsme dopad s tím souvisejících ekonomických opatření na chod města a zazněly také informace o plánech do budoucna,“ rekapituluje senátor Kratochvíle. Na závěr návštěvy se oba politici ujistili, že pokud senátor Kratochvíle v nadcházejících volbách svůj mandát obájí, bude jejich vzájemná spolupráce nadále pokračovat.

Následně se Kratochvíle přesunul na Lesní závod Boubín, aby se zde setkal s jeho ředitelem Milošem Juhou. Oba pánové se znají už dlouho a kromě jiného je spojuje stejný pohled na boj proti kůrovci na Šumavě. K tomu ředitel závodu Juha uvedl: „Já i pan senátor oba shodně prosazujeme, aby v chráněných územích nedocházelo k dalšímu rozšiřování bezzásahových zón, kde se množí kůrovec a ohrožuje lesy ostatních vlastníků.“

Senátor Kratochvíle se při návštěvě intenzivně zajímal o chod závodu po jeho významném rozšíření o další obhospodařované plochy. Na závěr více jak hodinového setkání ještě vyjádřil ředitel závodu svoji podporu Karlu Kratochvílemu v senátních volbách: „Pevně doufám, že bude do Senátu opět zvolen, abychom mohli pokračovat v našem společném úsilí o rozumný a především „nefanatický“ přístup k řešení problému ničení našich lesů kůrovcem,“ uzavřel Miloš Juha.

Na zpáteční cestě se Karel Kratochvíle ještě zastavil ve Čkyni na náměstí, kde je za Památníkem padlým v 1. světové válce velmi příjemný park. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena