Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Zasaďte strom, dejte si buřta a řešte, co do rozpočtu Vimperka

VIMPERK – 21. listopadu 2019 – 8:50 – Dobrá věc pro budoucnost a představení jednoho z projektů do participativního rozpočtu. To nabídne nedělní dopoledne ve Vimperku.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Ve Vimperku se bude v neděli 24. listopadu od deseti hodin dopoledne sázet ze starých ovocných odrůd alej jabloní, hrušní, švestek a třešní. Respektive na začátku Pravětínského údolí. „Každý příchozí obdrží uzeninu na opékání, kávu nebo čaj dle libosti. Přístup bude označen již od Marousků šipkami,“ řekla Renata Lešková z odboru školství, kultury a cestovního ruchu vimperské radnice.

   Na akci zve Zdravé město Vimperk a také hlavní pořadatel, kterým je Ekofarma Hajná Hora. Sázení a setkání bude zejména představením jednoho z projektů, který se uchází o přízeň veřejnosti v rámci vimperské novinky – participativního rozpočtu.

   V něm zastupitelé města, kteří mají jako jediní pravomoc schvalovat rozpočet, přenechali rozhodování o částce 300 000 korun (v případě velkého zájmu až půl milionu korun) veřejnosti. Obyvatelé Vimperka tak v září mohli navrhovat projekty, které by chtěli do městského rozpočtu zařadit. A ty budou nyní v listopadu a prosinci postupně představovány a následně o nich bude veřejnost hlasovat, aby se pak realizovaly v příštím roce.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena