Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Dámská jízda v Muzeu JUDr. Otakara Kudrny v Netolicích

NETOLICE - 20/8 2020 - 10:23 - Do konce srpna můžete navštívit v Muzeu JUDr. Otakara Kudrny v Netolicích výstavu obrazů a obrázků nazvanou Dámská jízda. Nebudete litovat.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto: ZDENĚK PŘIBYL a web netolického muze  

  

Společná autorská výstava čtyř tvořících dam má i společné motto směle vypůjčené od jistého staršího malujícího kolegy Pabla Picassa: „Umění splachuje z duše prach všedního života…"

Dámská jízda opět uvedla do pohybu tentokrát čtveřici výtvarnic se společným koníčkem - Ludmilu Broncovou, Hanu Jinderlovou, Naďu Kubartovou a Janu Stejskalovou. A pokud si pamatujete, že jmenované dámy se v Netolicích už jednou představily, jste na dobré stopě. Bylo to v srpnu roku 2017 a bylo jich o jednu víc, tou pátou byla tehdy Jaroslava Linhartová.

Každá z autorek maluje jiným stylem a dokáže návštěvníky výstavy zaujmout po svém. Ludmila Broncová na netolické výstavě představuje svá půvabná květinová zátiší. Hana Jinderlová maluje svá zátiší akrylem, úspěšně se snaží v nich udělat ze složitých věcí jednoduché a na svět kolem sebe se dívá optimisticky. Naďa Kubartová tvoří své figury jako živé nebo téměř úplně snové, ale vždy působivé. Jana Stejskalová vás upoutá až impresionisticky ztvárněnými postavami.

Všechny autorky jsou malířkami ze záliby, nevěnují se tvorbě profesionálně. Jestli ale zatoužíte mít doma některý z jejich obrázků, je to možné, výstava je prodejní.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena