Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Jeden trefil sanitku a druhý svodidla. Oba hledá policie

PRACHATICKO - 18/8 2020 - 19:24 – Dopravní policisté pátrají po vinicích dvou dopravních nehod z července. Jeden naboural sanitku a druhý do svodidel a pak do stromu.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

První z nehod se stala 22. července večer na trase Vimperk – Kubova Huť. „Z dopravní nehody je podezřelý dosud neustanovený řidič osobního vozidla VW Passat, který nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a profilu pozemní komunikace,“ uvedla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová. Při projetí levotočivé zatáčky dostal řidič smyk vyjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu a poté se střetl se silničními svodidly. Po dopravní nehodě řidič z místa odešel, auto nechal na místě a nehodu neohlásil. Bourané auto navíc mělo prošlou technickou. Celková škoda na autě a svodidlech přesáhla 80 000.

Druhá nehoda se stala 31. července odpoledne u Libínského Sedla. „Z dopravní nehody je podezřelý dosud neustanovený řidič dosud nezjištěného vozidla, který při vyjíždění z místa ležícího mimo pozemní komunikaci nedal přednost v jízdě vozidlu ZZS, které jelo se spuštěným výstražným zvukovým zařízením na místo hlášené dopravní nehody,“ sdělila Martina Joklová. Došlo ke střetu levé boční části osobního auta s pravou přední částí sanitky. Předběžná škoda byla vyčíslena na 10 000 korun.

Dopravní policisté žádají případné svědky těchto nehod, aby se jim ozvali na telefon 974 236 254 nebo přímo na tísňovou linku 158.  

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena