Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Freilichtmuseum Finsterau: Jak to bývalo s hygienou na statku

FINSTERAU - 18/8 2020 - 17:20 - Muzeum pod širým nebem v bavorském Finsterau naproti Kvildě zve o víkendu na nevšední prohlídku. Zaměřena bude na čistotu a hygienu na statku.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto poskytlo FREILICHTMUSEUM Finsterau  

  

Čisté a neušpiněné musí být všechno aneb Hygiena dříve. To je název prohlídky, kterou pořádá Freilichtmuseum Finsterau pro veřejnost v neděli 23. srpna od 14:00. Potrvá zhruba jednu hodinu. Cena prohlídky je už zahrnuta v ceně vstupného do muzea. Zájemci se nemusejí přihlašovat předem.

V doprovodu pracovnice muzea se mohou návštěvníci dozvědět o tomto zvláštním tématu hodně zajímavého. "Selský statek a hygiena - to vždy bylo velké a různorodé téma. Například jaká stavební opatření se dělala pro vylepšení hygieny v domě i na dvoře, jak se dříve řešily záchody a latriny, jaká byla hygiena těla a třeba i oblečení než se objevily pračky - to jsou jen některé aspekty problému, o kterých bude řeč," uvedla v pozvánce Stephanie Herzigová, provozní vedoucí muzea.

Ale protože koronavirová krize nás ještě nechce zcela opustit, platí i pro tuto prohlídku aktuální hygienická pravidla - minimální odstupy mezi lidmi 1,5 metru a v uzavřených objektech povinnost se pohybovat pouze se zakrytými ústy a nosem.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena