Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Po čelní srážce dvou aut U Sloupů skončily dvě děti v nemocnici

VIMPERSKO – 17/8 2020 - 13:13 – Policie dnes zveřejnila podrobnosti k vážné dopravní nehodě, která se stala U Sloupů. Řidičku, která ji zřejmě zavinila, převážel vrtulník.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla POLICIE ČR

  

Těžká dopravní nehoda se stala v neděli 16. srpna před 15:30 na silnici ze Zdíkova do Vimperka u bývalých kasáren U Sloupů. K nehodě došlo mezi dvěma křižovatkami, které se tu nachází. „Z dopravní nehody je důvodně podezřelá řidička osobního vozidla Peugeot, která z dosud nezjištěných příčin vyjela do protisměru, kde se čelně střetla s protijedoucím vozidlem Hyundai,“ řekla k příčinám nehody prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.



Řidičku převážel do nemocnice s těžkým zraněním vrtulník letecké záchranné služby. Na zadních sedadlech vezla dvě nezletilé děti. Ty utrpěly lehká zranění a do nemocnice je převážely sanitky. Lehká zranění utrpěli i řidič a jeho spolujezdkyně z druhého vozu.



„U obou řidičů vyloučila alkohol orientační dechová zkouška. Hmotná škoda na vozidle Peugeot je odhadem 30 000 korun, na vozidle Hyundai 200 000 korun a na střešním držáku jízdních kol vozidla Hyundai a jízdních kolech je škoda předběžně vyčíslena na 20 000 korun,“ dodala mluvčí.



Podle místostarosty Vimperka Zdeňka Kuncla se město snaží zvýšit na křižovatce bezpečnost. „Preventivně jsme na toto kritické místo upozorňovali Správu a údržbu silnic Jihočeského kraje – divizi v Prachaticích. V červenci 2019 jsem tam měl za město jednání s jejich zástupci a požadoval jsem řešení tohoto místa. Po mnoha mých urgencích před čtrnácti dny provedla divize Vimperk vodící čáry. Je to míň, než jsme na začátku jednání chtěli, ale děkuji za rychlé řešení. Nyní je dva měsíce zadaný projekt na obratiště autobusu u vjezdu do areálu U Sloupu. Zmizely by zastávky, kde není ani přechod a děti a další cestující by tak mohli vystupovat mimo komunikaci,“ uvedl na svém facebookovém profilu Zdeňk Kuncl.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena