Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Ještě není po ptákách, dokazuje fotograf Vítězslav Pužej

PRACHATICE - 13/8 2020 - 13:17 - Do konce srpna bude v Zimní zahradě prachatické radnice přístupná výstava fotografií Vítězslava Pužeje. Nese název Ještě není po ptákách.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

Netolický autor Vítězslav Pužej (ročník 1966), pocházející z fotografující rodiny a jako vnímavé dítko odchovanec legendárního netolického fotografa Vojtěcha Michálka, má už řadu let specifického koníčka. Fotografování hor, přírody, ptáků i dalších živých tvorů. Fotografování lidí se prý celkem úspěšně vyhýbá. "Ptačí stezkou" se vydal hlavně po roce 2013, kdy soukromě s manželkou navštívil středoamerickou republiku Kostariku, která je považována za jeden z posledních rájů na Zemi.

Fotografie vystavené nyní v prachatické Zimní zahradě pocházejí ze dvou autorových výprav do střední Ameriky v roce 2016. V červnu a červenci se vypravil se stejně fotografováním ptáků "postiženým" Petrem Rambouskem z Příbrami do bažin v Brazílii a v prosinci pak s Ondřejem Prosickým z Prahy a domorodým rovněž fotografujícím průvodcem Josem Lopezem Vargasem do Kostariky.

Unikátní snímky Vítězslava Pužeje dosud mohli vidět jen diváci v Muzeu JUDr. Otakara Kudrny v Netolicích při zahájení sezony v roce 2018 a pak vloni ve vodňanské synagoze. Spolu s působivými velkoplošnými barevnými fotografiemi stojí za pochvalu i jejich vkusná prezentace na zbrusu nových malířských stojanech. Atmosféru středoamerických pralesů také jemně v Zimní zahradě naznačuje - proč to neříci - také zdejší bohatá zeleň. Doporučujeme! Otevřeno je tu v pracovních dnech a hodinách Městského úřadu Prachatice.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena