Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Do vimperského zastupitelstva se vrací místní podnikatelka

VIMPERK – 12/8 2020 - 17:29 – Do vimperského zastupitelstva se vrátí místní podnikatelka Věra Vávrová. Nahradí veterinářku Šárku Janáskovou, která bez udání důvodu rezignovala.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Šárka Janásková a Věra Vávrová kandidovaly ve volbách před dvěma lety společně na kandidátce nazvané Město lidem. Sdružení získalo 6,01 % hlasů a jeden mandát. A toho se ujala Šárka Janásková, protože měla z této kandidátky nejvíc hlasů. Věra Vávrová skončila druhá.

Rezignační dopis Šárky Janáskové dorazil na radnici už 1. července. Důvod rezignace v něm není uveden a neuvádí ho ani důvodová zpráva pro zastupitele. Věra Vávrová složí slib zastupitele na jednání v pondělí 17. srpna od 16:30 ve vimperském kulturním středisku.

Věra Vávrová se přitom do zastupitelstva vrací, když v něm v minulosti už působila a před deseti lety byla dokonce zvolena radní. Ve Vimperku pracovala 15 let v Šumavanu a po revoluci založila vlastní firmu VAVI, která šije už třicet let hlavně košile. Udržela tak ve městě jedno z jeho tradičních řemesel a v roce 2017 se dokonce stala jihočeským živnostníkem roku.

Město lidem, které bude Věra Vávrová ve vimperském zastupitelstvu zastupovat, není součástí vládnoucí vimperské koalice. Tu tvoří Starostové, Vimperáci, Nevihnutí a ODS. V době, kdy byla Věra Vávrová radní, ale spolupracovala s řadou lidí ze současného vedení města.

S jejím návratem pak nastává ve Vimperku ne úplně obvyklá situace – všichni tři místní významní podnikatelé, kteří jsou zároveň politicky aktivní – budou sedět v místním zastupitelstvu. Jde o Věru Vávrovou, Martina Paštiku a Zdeňka Kutila…

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena