Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Na volarské radnici předali finanční pomoc postižené Anežce

VOLARY - 11/8 2020 - 17:23 - Charitativní projekt Řetěz naděje pro Anežku dospěl dnes do cíle. Finanční pomoc ve výši 60 000 korun předali na radnici postižené šestnáctileté dívce z Volar.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

"Projekt Řetěz naděje pro Anežku připravilo Město Volary ve spolupráci se spolkem Hope 4 you z Hluboké nad Vltavou. Organizačně a administrativně ho úspěšně zajistilo Kulturně informační centrum Volary," uvedl starosta Volar Vít Pavlík. Ředitel KIC Volary Jaroslav Pulkrábek tak mohl předat postižené volarské dívce Anežce a její mamince symbolický šek na 60 000 korun a poté i vybranou částku. Byli u toho rovněž další spolupracovníci projektu, místostarostka Volar Jana Bártová, vedoucí volarského pracoviště DDM Vladimíra Laschová a Tomáš Zámečník, spolumajitel firmy Astrid Volary, specializující se na strojně hlazené betonové podlahy.

Charitativní projekt všestranně přichystali organizátoři už na letošní Velikonoce. "Bohužel se kvůli koronavirové epidemii projekt nemohl uskutečnit v původně připravené podobě, kdy se například do něho měla zapojit i firma Astrid Volary výrobou obřích betonových velikonočních vajec a také umělci, kteří by je vyzdobili. Přesto se dobrou věc podařilo dotáhnout do konce," řekl volarský starosta.

"Na počátku byl nápad dobrovolnic a dobrovolníků okolo volarského pracoviště Domu dětí a mládeže, kteří šili roušky. Ti přišli s myšlenkou uspořádat mezi příjemci bezplatně rozdávaných roušek sbírku. Podařilo se tak vybrat téměř třicet tisíc korun a stejnou částkou pak přispěla firma Astrid Volary. Celková částka tedy dosáhla 60 000 korun. Jako obdarovaná byla vybrána hendikepovaná šestnáctiletá Anežka z Volar. Finanční obnos je určen na vybavení bytu a na předměty a prostředky denní potřeby," vysvětlil ředitel KIC Jaroslav Pulkrábek.

Po sbírce nazvané Advent pro Lenoru, která byla určena lenorským obyvatelům postiženým výbuchem obytného domu vloni v říjnu, je Řetěz naděje pro Anežku již druhým charitativním projektem, který se ve Volarech podařilo úspěšně zrealizovat v průběhu jednoho roku.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena