Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Volarský Yeti bleskově vypátrán! I když dostal jinou značku

VOLARY – 10/8 2020 - 16:10 – Volarští policisté informovali o neobvyklé krádeži auta. Především se jim ji podařilo vyřešit za den a půl a její pachatel spáchal hned čtyři trestné činy.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Ve Volarech v Kasárenské ulici zmizelo v sobotu před půl šestou hodinou ráno osobní auto Škoda Yeti. Výzva k pátrání po něm i s fotografií se objevila a byla sdílena také na sociálních sítích. Ve voze se nacházela tři zavazadla s osobními věcmi a firemní notebook a okradená organizace odhadla škodu na více jak 300 000 korun.

„Do pátrání po odcizeném vozidle se ihned zapojili volarští, hornovltavičtí, vimperští i prachatičtí policisté. Odcizené vozidlo nalezli volarští policisté v neděli před čtrnáctou hodinou ve Volarech. Pachatel vozidlo posprejoval. Na místo ihned vyrazili prachatičtí kriminalisté, včetně technika, který provedl ohledání vozidla. Dále bylo zjištěno, že pachatel na vozidlo umístil registrační značky, patřící na jiné, již odhlášené vozidlo,“ uvedla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Pár hodin po nalezení auta se pak podařilo volarským policistům a prachatickým kriminalistům dopadnout i zloděje. Podezřelým je dvaatřicetiletý muž z Písecka. Jak se ukázalo, kromě krádeže, poškozování cizí věci a neoprávněného užití cizí věci, měl muž na svědomí i řízení v době zákazu řízení. Policistům se nakonec podařilo vypátrat i ukradené věci z auta. - Muž je vyšetřován na svobodě formou zkráceného přípravného řízení.

Fotografie ukradeného vozu, jak byla sdílena veřejně na sociálních sítích s výzvou k pomoci při pátrání.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena