Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Dva nepozorní řidiči, kamion na boku a škoda téměř 1 000 000

VIMPERSKO – 5/8 2020 - 19:48 – Mezi Vimperkem a Sudslavicemi se dnes ráno staly v krátké době hned dvě dopravní nehody na jednom místě. Škoda je skoro milion korun.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla POLICIE ČR  

  

Nejprve se na silnici I/4 mezi Vimperkem a Sudlsavicemi stala nehoda kamionu Scania s návěsem Krone. Jeho řidič se zřejmě nevěnoval plně řízení a vyjel ze silnice vpravo do silničního příkopu, narazil do železobetonového sloupu elektrického vedení a následně se převrátil na pravý bok.

Tím vše ale neskončilo. Sražený sloup zasahoval do silnice a tak nehodu vyšetřovali dopravní policisté a dopravu na místě řídili jejich kolegové. „Odstranění následků a vyproštění havarovaného kamionu trvalo do odpoledních hodin. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na více jak 795 000 korun, řidič vozidla neutrpěl zranění,“ řekl k nehodě krajský policejní mluvčí Milan Bajcura.

V průběhu vyšetřování ale místem nehody projížděl řidič Fordu S-Max. A ten se také podle všeho nevěnoval řízení, jak by měl a do sloupu narazil. „Ač se policisté snažili zpomalit provoz na silnici, zřejmě se řidič díval na havarované vozidlo a přehlédl překážku na vozovce. Způsobená škoda byla vyčíslena na bezmála 150 000 korun,“ dodal Milan Bajcura.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena