Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Těšovice upravily další kus cyklotrasy zvané Zlatá stezka

TĚŠOVICE – 5/8 2020 - 11:05 – Těšovice upravily část cyklotrasy Zlatá stezka, která vede po jejich území. Jde o cestu od Bělečské Lhoty směrem na Staré Prachatice.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla Obec Těšovice 

  

Obec Těšovice tu nechala udělat nový povrch. A to na úseku cesty od Bělečské Lhoty směrem na Prachatice až ke hranicím svého katastru. Investovala do toho 588 000 včetně DPH, když necelých čtyřicet procent nákladů pokryla dotace. „Kopcovitý lesní úsek v délce půl kilometru plný hlubokých výmolů a vymletých kamenů je nyní opatřený povrchem z mechanicky zpevněného kameniva, které zhutnil válec a rozprostřel a urovnal silný finišer,“ vysvětlil starosta Těšovic Miroslav Leffler.

Stezka se tak nově stala pohodlnější pro pěší, rodiče s kočárky a také cyklisty. Ti ji začali ve větší míře využívat loni, kdy tudy byla vyznačena cyklotrasa číslo 125 vedoucí od hranic do Prachatic a přes Běleč, Strunkovice, Bavorov a Vodňany až do Putimi, která je součástí krajského projektu cyklotrasy Zlatá stezka.

Jde o další úsek cyklotrasy, který se dočkal vylepšení povrchu. Na konci roku 2018 prachatická radnice otevřela také bezmála půlkilometrový úsek trasy z Rumpálovy ulice na Staré Prachatice. Vyasfaltovaný úsek s opěrnými zdmi stál tehdy přes osm milionů korun a prachatická radnice za to sklidila kritiku, protože veřejnosti se náklady zdály přemrštěné.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena