Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  O víkendu žádný nový covid na Prachaticku. Jeden ubyl

PRACHATICKO – 3/8 2020 - 8:48 – Ve statistikách jihočeských hygieniků přestalo o víkendu přibývat nových případů covidu na Prachaticku. Naopak jeden ubyl. 

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

V pátek se počet aktivních případů covidu na Prachaticku vyšplhal na 50. Mohlo za to ohnisko v InTiCa Systems, kde hygienici objevili během jednoho týdne 38 pozitivně testovaných. Rostl ale i počet případů s touto firmou nesouvisejících. Podle vládních informací jeden z nich dokonce mohl souviset s pražským klubem Techtle Mechtle.

V sobotu už ale nových případů nepřibývalo a naopak jeden ubyl a v sobotu a v neděli večer hlásili hygienici na Prachaticku 49 aktivních případů covidu. Tento týden jsou přitom v Prachaticích naplánovány další testy. Mělo by se tak ukázat, zda je ohnisko v Prachaticích izolované a zmapované, jak tvrdí hejtmanka Ivana Stráská a hlavní hygienička kraje Kvetoslava Kotrbová.

Informace o tom, jak ohnisko vzniklo, přitom dál chybí, a hygienici také v diskusích na sociálních sítích čelí kritice za pomalý postup. Není přitom zřejmé, jestli se testuje pomalu a jestli se opatření proti šíření zaváděly bez spěchu kvůli nedostatečným možnostem hygieniků nebo proto, že už covid není považován za tak nebezpečný.

Premiér zveřejnil informaci, že virus zeslábl a odjel na dovolenou. Podle statistik mezi nemocnými přibylo více mladých lidí, kteří mívají potíže zvládnout lehkou virózu jen extrémně výjimečně, a také se velmi prudce snížilo procento lidí, kteří nemoc prodělají s komplikacemi. Otázkou tak je, jestli covid slábne, nebo byl ve skutečnosti slabou virózou vždy.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena