Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Biják na dvorku prachatického divadla přináší dobrou zábavu

PRACHATICE - 2/8 2020 - 15:35 - Biograf nebo aspoň Bio je sice starší výraz než kino, ale zřejmě nebude nikoho, kdo by mu nerozuměl. A Biják na dvorku?

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

To je prachatická novinka. Pracovníci a pracovnice Kulturních a informačních služeb města Prachatic (KIS)připravili pro Biják na dvorku Městského divadla od 31. července do 4. září půl tuctu pátečních filmových představení. "Vybírali jsme z dostupných filmů v Národním filmovém ústavu, který pečuje o starý filmový materiál. K mání byly komedie, a po těch jsme i my takříkajíc šli," řekla prvním divákům ředitelka KIS Věra Houšková.

První představení Bijáku na dvorku se uskutečnilo posledního července. Byla jím satirická komedie Bílá paní režiséra Zdeňka Podskalského, vytvořená v roce 1965. A diváci se při ní velmi dobře bavili, vůbec totiž nebyla jen pro pamětníky, ale mluvila hodně i k dnešku.

V pátek 7. srpna večer se bude na dvorku promítat krimikomedie z roku 1970 nazvaná Čtyři vraždy stačí, drahoušku. Film režíroval Oldřich Lipský. Začíná se opět v 21:00.

„Kapacita je omezena na zhruba 40 osob. Vstupenky budou v proději až na místě a vchod na dvorek je hlavním vchodem do divadla. Začínáme ve 21.00 a v případě nepříznivého počasí se bude promítání rušit bez náhrady. Sledujte prosím proto náš facebookový profil,“ uvedly Kulturní a informační služby na svém facebooku a webu.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena