Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Výtvarný workshop Volary vyvrcholil vernisáží

VOLARY - 2/8 2020 - 11:01 - Vernisáž ve dvoře Základní umělecké školy slavnostně uzavřela v pátek 31. července týden tvorby půldruhé desítky renomovaných umělců ve Volarech.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

Pátý Výtvarný workshop Volary se tentokrát obešel bez zahraničních umělců. "Důvod je zřejmý - obavy o jejich zdraví, které stále budí trvající koronavirová krize," řekl nám hlavní organizátor workshopu a starosta města Vít Vavřinec Pavlík. Zároveň vyslovil naději, že za rok se tu opět všichni sejdeme na šestém ročníku VWV.

Na úvod slavnostní vernisáže představil Vít. V. Pavlík hostům všechny umělce. Ti si vzápětí pochvalovali klid, tvůrčí pohodu a veškerou péči, kterou ve Volarech i letos opět našli. Zaznělo i poděkování spolupracujícím organizacím, zejména Městským lesům Volary, Hotelu Bobík i duchovnímu od sv. Kateřiny Alexandrijské ve Volarech Karlovi Falářovi za podporu.

V průběhu vernisáže se představila i zbrusu nová kapela z hudebně nadaných účastníků workshopu na svém prvním veřejném vystoupení. Zazněla tu píseň Tekyla a na četná přání i svižný přídavek. A dobrá nálada pokračovala...

Každý z umělců věnuje městu Volary jedno své vytvořené dílo. "Naše sbírka se utěšeně rozrůstá. Její část jsme před časem vystavovali například v Teplicích, kde byla velmi dobře přijata. Aktuálně mohou vybrané práce účastníků předcházejících workshopů spatřit milovníci umění inspirovaného naším městem v Městské galerie Volary," připomněl Vít Vavřinec Pavlík.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena