Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Autor výstavy O čem sní fotograf komentoval své snímky

NETOLICE - 31/7 2020 - 8:11 - Komentovaná prohlídka výstavy O čem sní fotograf se ve středu 29. července uskutečnila v Muzeu JUDr. Otakara Kudrny. Návštěvníci se dobře bavili.

      

   Text: REDAKCE PRACHATICKONEWS, foto: LENKA LIŠČÁKOVÁ  

  

Pro výtvarného fotografa Zdeňka Přibyla jsou Netolice město zaslíbené. Letos v červenci se sem vrátil už poněkolikáté a váží si toho, že v Muzeu JUDr. Otakara Kudrny má dobré přátele, kteří své práci rozumí.

Netradiční prohlídku výstavy vymyslela osádka muzea s autorem jako náhradu na neuskutečněnou vernisáž kvůli koronaviru při jejím zahájení začátkem července. Fotografa si nyní přišlo poslechnout půl druhé desítky zájemců.
V duchu první výstavy před šesti roky nazvané Co to je, vám neřeknu v tehdy oblíbené netolické kavárně Café restaurant Harlekýn autor rozvíjí svou tvorbu fotografických fantazií dál. Jeho červencová výstava v Netolicích, která končí v pátek 31. července, je zatím nejucelenější kolekcí emotivních snímků tohoto absolventa Školy výtvarné fotografie Svazu českých fotografů při Střední průmyslové škole grafické v Brně.

Asi polovinu výstavy tvoří snímky upravované více či méně v počítači, ale druhá část jsou fotografie bez počítačových úprav působící výrazně abstraktně. Návštěvníci komentované prohlídky společně vymýšleli vlastní názvy k vystaveným fotografickým fantaziím, a tím vyjadřovali, jak na ně působí. Často chtěli vědět, co bylo původní předlohou snímku, a fotograf občas porušil svou zásadu a prozradil jim to. Zajímala je i cesta, která vede od nápadu přes zpracování až k hotové fotografii. Důležité bylo, že se při tom všichni dobře bavili a zapomněli na všední starosti...

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena