Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Testy v InTiCa Systems odhalily dalších pět lidí s covidem

PRACHATICE – 29/7 2020 - 21:54 – Krajská hygienická stanice dnes večer informovala, že objevila dalších pět lidí s covidem souvisejících s prachatickou firmou InTiCa Systems.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Hygienici s pomocí záchranářů, prachatické a strakonické nemocnice i hasičů a policistů stihli dnes v Prachaticích odebrat stěry z nosohltanu 333 lidí. Několik jich budou testovat ještě zítra. Všechny vzorky ale ještě neprošly laboratořemi. Zatím hygienici objevili dalších pět případů nemoci souvisejících s nemocnými ve firmě InTiCa Systems, kde se covid objevil mezi zahraničními agenturními pracovníky z Ukrajiny a Maďarska.

Celkově v kraji od úterního do středečního večera přibylo šestnáct případů covidu a žádný neubyl. „Ve třech případech se jednalo o zaměstnance testované prachatické firmy, ve dvou dalších o rodinné příslušníky jejích už dříve pozitivně testovaných zaměstnanců. Ostatní nové pozitivní případy se již Prachatic netýkaly,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Podle vyjádření KHS bylo v úterý večer na Prachaticku evidováno 29 aktivních případů a ve středu večer pak 33. Jeden z pěti nových případů covidu souvisejících se zaměstnanci firmy InTiCa Systems tak zřejmě není z Prachaticka – jinak by byla v součtech hygieniků chyba.

OBRAZEM: Hygienici začali testovat na 330 lidí z firmy InTiCa

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena