Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Volary hostí popáté účastníky výtvarného workshopu VWV

VOLARY - 28/7 2020 - 11:28 - Koláče, přípitek a roušky čekaly v pondělí 27. července na účastníky 5. Výtvarného workshopu Volary u starosty Víta Pavlíka a místostarostky Jany Bártové.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

Renomovaní umělci různých výtvarných oborů z českých regionů se na původně mezinárodní workshop začali sjíždět do Volar už v sobotu. "Kvůli nestabilní koronavirové situaci bohužel nemohli přicestovat naši přátelé ze zahraničí, a to někteří měli koupené letenky už od února. Zdravíme je a budeme se na ně těšit někdy příště. A vám všem přeji příjemný tvůrčí pobyt v našem městě v krásné krajině na okraji šumavského národního parku. Buďte našimi hosty a věřím, že tu opět najdete dostatek inspirace pro svou tvorbu," přivítal umělce starosta Volar Vít Pavlík. Ten je rovněž hlavním organizátorem workshopu a předsedou spolupracující Asociace jihočeských výtvarníků v Českých Budějovicích.

Po přátelské besedě na radnici se vydali výtvarníci na další část prohlídky města, když někteří s ní začali neprodleně už v neděli po příjezdu. První kroky je vedly sluncem zalitým náměstím se zurčícími fontánami podél rozkvetlé květnaté loutky do volarského Městského muzea. Výkladu se ujal ředitel Kulturního a informačního centra Volar Jaroslav Pulkrábek. Poté pokračovali prohlídkou čtvrti unikátních volarských roubených domů.

Během týdne, po který výtvarný workshop potrvá, si kromě pilné tvorby umělci ještě udělají ve středu výlet, ochutnají pečené selátko a hlavně představí v pátek 31. července své obrazy, kresby, plastiky a fotografie veřejnosti na výstavě v budově volarské Základní umělecké školy. Vernisáž výstavy začne v 17:00. Všichni příchozí budou srdečně vítáni. Každý umělec také věnuje městu jedno z vytvořených děl. Z výtvarného workshopu vzejde rovněž reprezentativní katalog prací. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena