Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Soud po nárazu auta nemá dočasně bezbariérovou jednací síň

PRACHATICE – 23/7 2020 - 10:48 – Prachatický okresní soud přišel dočasně o jedinou bezbariérovou soudní síň, kterou má. V sobotu ji poškodil náraz osobního auta.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytl Okresní soud Prachatice  

  

K neobvyklé nehodě došlo v sobotu 18. července nad ránem. Mladý řidič dostal smyk při jízdě z Hradební ulice na Malé náměstí a narazil do zadní části budovy okresního soudu. Poškodil přitom i jednu z jednacích síní. Řidič se na policii přihlásil až druhý den po nehodě. (Vletěl autem do jednací síně okresního soudu a pak odešel)

„Vozidlo přijelo k zadní části budovy, přejelo obrubník, projelo po trávníku a narazilo do pláště budovy v přízemí v místech, kde se nacházela bezbariérová jednací síň číslo dveří 3. Při nárazu došlo k vylomení a rozbití okna, proražení odvodové zdi budovy, odlomení okenního parapetu, utržení radiátorů ústředního topení a devastujícímu poškození vnitřního vybavení místnosti,“ řekla mluvčí prachatického okresního soudu Vendulka Pozniaková.

Budovu musela po nehodě zajistit justiční stráží, aby nedošlo k dalšímu poškození a nikdo se nedostal dovnitř. Výše škody zatím nebyla přesně stanovena, ale předpokládá se, že opravy potrvají zhruba šest týdnů. Po tu dobu se soud musí obejít bez jediné bezbariérové jednací síně, kterou má.

„Do rozhodovací činnosti soudu však událost nijak nezasáhla, žádné spisové materiály naštěstí zasaženy nebyly, neboť jsou uloženy v jiné části budovy. Ani žádná jednání odročena být nemusela vzhledem k tomu, že bylo možné nařízená jednání přesunout do jiných jednacích síní. Protože i někteří soudci čerpají v tuto dobu dovolenou, je nařízených jednání méně, než je běžný stav,“ vysvětlila Vendulka Pozniaková.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena