Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Komentované prohlídky začnou v úterý také v Prachaticích

PRACHATICE – 20/7 2020 - 10:48 – Veřejností oblíbené a navštěvované komentované prohlídky města začnou také v Prachaticích. A to s historikem Pavlem Fenclem.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Večerní, noční i denní komentované prohlídky si získaly velkou oblibu také ve Vimperku, kde provází veřejnost už několik let Roman Hajník. Loni začaly i ve Volarech s Romanem Kozákem a Jaroslavem Pulkrábkem. Všichni jmenovaní jsou znalci místní historie a spisovatelé. A do stejné kategorie patří i historik Prachatického muzea Pavel Fencl. Ten se nově ujme prachatických komentovaných prohlídek.

Prohlídky Prachatic s historikem jsou novinkou, kterou připravil odbor kultury školství a cestovního ruchu. Budou zdarma a první se uskuteční už v úterý 21. července od sedmnácti hodin. „Prohlídka zahrnuje vybrané objekty na Velkém náměstí včetně sklepů Staré radnice, Husův dům, děkanství, Heydlův dům, Dolní bránu, Parkán a Neumannovu ulici. Podle zájmu a času lze dojít i na Skalku,“ vysvětlila vedoucí odboru Jiřina Dolejšková.

Prohlídka by měla trvat zhruba hodinu a nabídne velmi fundovaný výklad s různými zajímavostmi a určitě bude i poutavým vyprávěním historika a bývalého kantora.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena