Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Na Javorníku v lese hledali v noci dezorientovaného seniora

JAVORNÍK – 19/7 2020 - 17:13 – Na šumavském Javorníku se v noci na dnešek uskutečnila rozsáhlá pátrací akce po dezorientovaném třiasedmdesátiletém seniorovi.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla Horská služba Šumava

  

Senior včera odpoledne odešel na procházku z místního pečovatelského domu a ztratil se v lese. Vrátit se měl kolem čtvrté odpoledne, ale nestalo se tak, a proto muselo vedení pečovatelského domu kontaktovat policii. Ta přivolala na pomoc i další složky integrovaného záchranného systému. Mimo jiné na místo vyjelo také sedmnáct členů Horské služby se třemi služebními psy.

Pátrání se odehrávalo v místních hustých lesích za mizerného počasí. V sobotu klesaly teploty na Šumavě k deseti stupňům a na řadě míst většina dne propršela. A pátrání se navíc nakonec protáhlo dlouho do noci. O akci informovala media zatím jen Horská služba Šumava.

„Kolem půl jedné v noci jsme pána našli nedaleko rozhledny na vrcholu. Byl zcela dezorientovaný, vyčerpaný, podchlazený a ještě ke všemu utrpěl poranění lokte. Poskytli jsme mu tedy tepelný komfort a po základním ošetření jsme jej asi v jednu hodinu předali zdravotnické záchranné službě,“ uvedl k okolnostem noční akce Martin Kocum, zasahující člen Horské služby Šumava.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena