Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatický skatepark se dočká v létě vytoužených oprav

PRACHATICE - 17/7 2020 - 9:29 - Více než třicet let starý skatepark v Prachaticích se dočká opravy. Práce za zhruba sto tisíc mají zamezit uzavření areálu.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA  

  

Prachatický skatepark, kde se konaly od druhé poloviny osmdesátých let minulého století pověstné summercampy, se dočká oprav. Dohodlo se na tom Sportovní zařízení Prachatic a oddíl skateboardingu a dohodu posvětila rada města. Oddíl skateboardingu vypůjčí na pět let překážky Sportovnímu zařízení Prachatic, které je bude opravovat a udržovat.

Ve středu přitom skončila lhůta pro podávání nabídek ve výběrovém řízení na nutné opravy. Podle ředitele Sportovního zařízení Prachatic Karla Dvořáka by opravy překážek měly trvat do poloviny srpna a cena oprav je odhadována na 120 000 korun. „Opravy se týkají toho nejnutnějšího. Jsou to doplnění a zvýšení zábradlí, dojezdové plochy, oplechování prvků konstrukcí, některé nátěry a tak dále,“ řekl pro PRACHATICKOnews.cz Karel Dvořák.

Revitalizaci skateparku město několik let odkládalo, ale jarní nevyhovující revizní zpráva a aktivita Karla Dvořáka s oddílem skateboardingu dala vše do pohybu. „Byla to má iniciativa, aby se něco se zanedbaným skateparkem začalo dít. Byl a stále je v havarijním stavu, a proto musíme přistoupit k nejnutnějším opravám. Jinak by se to muselo uzavřít,“ uvedl ředitel a dodal, že Sportovní zařízení chce, aby v parku byly bezpečné prvky pro uživatele.

Momentálně je z celého skateparku uzavřena kvůli bezpečnosti U-rampa, která příští rok oslaví 35 let a je nejstarší U-rampou v celé Evropě. Právě historické U-rampy by se měly blížící opravy dotknout nejvíce. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena