Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Ovocné aleje na příjezdech do Prachatic opět plně rozkvetou

PRACHATICE – 16/7 2020 - 10:27 – Prachatická radnice chce vysázet na příjezdech do Prachatic nových bezmála 180 ovocných stromů. Nyní na to shání dotaci.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Odbor životního prostředí prachatické radnice připravil projekt, který počítá s dosadbou ovocných stromů v alejích na všech příjezdových trasách do Prachatic. „Vysazeno bude 178 nových ovocných stromů – z toho 163 jabloní, 10 kusů hrušní a 5 kusů třešní. Bude se jednat o staré a krajové odrůdy v pěstebním tvaru vysokokmen,“ vysvětlila pro PRACHATICKOnews.cz vedoucí odboru životního prostředí Marie Peřinková.

Projekt za zhruba 1,1 milionu korun počítá také s ošetřením stromů, které už v alejích stojí. Některé budou prořezány a ty ve špatném stavu nechá město pokácet. „Výsadba není ve všech směrech stejně početná. Bylo pečlivě vybíráno, kam lze sázet a kde to z různých důvodů není možné. Sázet se bude na pozemky města, případně na pozemcích Správy a údržby silnic Jihočeského kraje. Jsem moc ráda, že se Správa a údržba silnic postavila k projektu vstřícně,“ dodala Marie Peřinková.

Město na projekt shání dotaci. Pokud ji získá, mohl by se podíl radnice pohybovat od sto do dvou set tisíc korun a sázet by se mohlo na podzim. „Věřím, že to bude povedený projekt a obyvatelé ocení, až stromy začnou plodit,“ řekla Marie Peřinková závěrem.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena