Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vybydlená bývalá ubytovna se vrací na prachatický trh s byty

PRACHATICE – 14/7 2020 - 10:52 – Prachatická radnice opět hledá nájemníky do bývalé ubytovny v Krumlovské ulici 39. Po rekonstrukci tu obsazuje 34 bytů a zájem je velký.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL, foto interiérů poskytla MěSDB Prachatice  

  

Bývalou ubytovnu číslo popisné 39 v Krumlovské ulici město koupilo v roce 2008 za zhruba šest milionů korun. Přestavělo ji na byty a v roce 2010 sem sestěhovalo většinou romské rodiny z Lázeňské ulice a centra. Po osmi letech pak skončil dům prázdný a vybydlený, když většina nájemníků byla vystěhována exekučně.

Současné vedení následně rozhodlo o rekonstrukci domu, která stála bez DPH zhruba 3,7 milion korun. „Dům byl ve velmi žalostném stavu. Byly veliké rozdíly mezi jednotlivými byty. Takže podle míry poškození byly byty opravovány. Někde se toho moc neudělalo, jinde byla provedena kompletní rekonstrukce,“ řekl pro PRACHATICKOnews.cz jednatel prachatické Městské správy domů a bytů Libor Schrenk.

V bytech se muselo vymalovat, měnily se a opravovaly dveře a prahy, krytiny podlah, opravovaly se sprchové kouty a koupelny, měnily se kuchyňské linky, obnovovaly omítky. Obměnou také prošly sporáky a bojlery a další vybavení kuchyní. „Kromě bytů byly opraveny i společné prostory – opět PVC, stěny, schody, podhledy v suterénu, svítidla, sklepní kóje, podlaha v suterénu, výměna poštovních schránek, oprava zvonků, oprava vstupních schodů do domu… A samozřejmě vyklizení, dezinfekce a generální úklid všech prostor,“ dodal Libor Schrenk.

Ještě před těmito opravami město nechalo dům zateplit a opravilo také kanalizační přípojku. „Tyto náklady nejsou započteny ve výše uvedené částce,“ doplnil Libor Schrenk. A k tomu dům dostává i nový výtah. Celkem už bývalá ubytovna spolykala za dvanáct let přes třicet milionů korun.

V prvním kole výběru nových nájemců město nabízelo v květnu a červnu patnáct bytů. „V daném termínu bylo na tyto byty v Krumlovské ulici podáno ze strany zájemců 75 přihlášek do výběrového řízení. Zájem byl o všechny vyhlášené byty. Nejvíce přihlášek bylo doručeno na byt 3+kk a byt 1+2,“ vysvětlila pro PRACHATICKOnews.cz Jana Pořádková z odboru komunálních služeb a dopravy.

O nových nájemnících bude rada jednat 20. července a nyní město nabízí na svém webu dalších šestnáct bytů. Poslední tři byty jsou bezbariérové a nenabízí se formou výběrového řízení.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena