Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Na Muzejní spolek vimperského panství si udělejte víc času

VIMPERK - 11/7 2020 - 11:25 - Zdejší umění nakloněná kavárna Happy Coffee hostí od čtvrtka 9. července výstavu ze sbírek neziskové organizace Muzejní spolek vimperského panství.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL  

  

Výstavu připravil předseda Muzejního spolku vimperského panství Ladislav Čepička, který je častým kurátorem řady vzpomínkových, fotografických i dalších výstav ve Vimperku. "Náš spolek je opravdovým registrovaným muzeem. Přesvědčí vás o tom také dnešní výstava v kavárně, která představuje ovšem pouze zlomek našich početných sbírek. Alespoň ukázku vám však poskytne, protože na ní najdete řadu předmětů zejména denní potřeby a v neposlední řadě výběr obrazů. Největší důraz v naší muzejní práci klademe na doklady každodenního života," uvedl Ladislav Čepička.

Toto zaměření muzea ve své promluvě ocenila i starostka Vimperka Jaroslava Martanová. Ta podle svých slov s potěšením sleduje aktivity Muzejního spolku vimperského panství, který obohacuje kulturní život města a zprostředkovává lidem zajímavé stránky jeho historie.

Poděkování se na výstavě dostalo kapele, jejíž zpěvačka s citem zazpívala několik písní z repertoáru Marty Kubišové. Děkovalo se vřele i členům divadelního spolku Bouček, kteří na vernisáž na terase kavárny Happy Coffee oblékli dobové, většinou prvorepublikové obleky a modely, ve kterých jim to, jak známe už z jejich dřívějších vystoupení, neskutečně sluší.

Prohlídku výstavy, jež potrvá do 30. srpna, můžeme jen doporučit všem, kteří na sebe rádi nechají dýchnout staré a starší časy. S jednou prosbou - udělejte si na sbírky Muzejního spolku vimperského panství dostatek času. Je toho tu opravdu hodně, přestože se jedná jen o zlomek muzejních sbírek. Podle slov Ladislava Čepičky se chystají další specializované výstavy. Budou zaměřené například na sklo, další na porcelán atd. Tak hezké zážitky! 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena