Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatická nemocnice rozšíří lékárnu a postaví nové byty

PRACHATICE – 9/7 2020 - 16:44 – Prachatická nemocnice se chystá investovat do rozšíření své lékárny, aby byla modernější, a také vybuduje několik nových bytů ve svém areálu.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Prachatická nemocnice se chystá letos pokračovat v pravidelných investicích do svého areálu a prostor tím, že rozšíří nemocniční lékárnu a také vybuduje pět až šest nových bytů v přístavbě nad lékárnou. Jde o investici, na kterou už nemocnice dostala od Jihočeského kraje bezmála šestnáct milionů korun. Zbytek nákladů pak přidá ze svého rozpočtu.

Na jaře se projektovalo a nyní v létě by měl proběhnout výběr dodavatele stavby, která potrvá do příštího roku a rozložena bude do několika etap. „Připravujeme nástavbu a rozšíření lékárny. Nástavba bude do stejné úrovně, jako je druhá část této budovy a bude to tedy dvoupatrové. Tam, kde jde dnes bufet, počítáme s tím, že by byla velká oficína s větším prostorem pro výdejní plochy. Stávající oficína je malá a temná a tvoří se v ní fronty. Moderní lékárny dnes vypadají jinak,“ řekl pro PRACHATICKOnews.cz ředitel prachatické nemocnice Michal Čarvaš.

V lékárně by se tak zvýšil počet výdejních míst a také by se rozšířilo zázemí lékárny, která funguje i jako nemocniční lékárna pro všechna oddělení. „V místech, která zákazník nevidí, probíhá příjem zboží a distribuce léků na oddělení a tak dále,“ vysvětlil Michal Čarvaš s tím, že agenda nemocniční lékárny také postupně narůstá. Omezení provozu by přitom mělo být minimální. Nemocniční lékárna pro oddělení by měla fungovat bez přerušení a veřejnost by neměly čekat dlouhé uzavírky provozu lékárny.

V nástavbě pak vzniknou nové byty. Těch má nemocnice k dispozici několik desítek, ale potřebuje je zejména při náboru nových a mladých lékařů, které si chce udržet a vychovat. „V podstatě je to dnes jediný personální nástroj, když potřebujeme získat nové zaměstnance,“ řekl Michal Čarvaš. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena