Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Počasí ublížilo volarské květnaté louce. Čeká ji druhá šance

VOLARY - 9/7 2020 - 10:08 - Snaha volarské radnice zkrášlit centrum města květnatou loukou se vinou nepříznivého počasí dosud nesetkává s úspěchem. Louka ale dostane druhou šanci.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto: TOMÁŠ a ZDENĚK PŘIBYLOVI 

  

Na upravené ploše v centru města zaseli v druhé polovině letošního dubna pracovníci Technických služeb a Městských lesů Volary směs letniček Equilibre s cílem vytvořit letní květinovou louku pro radost místních i návštěvníků města. To se však zatím nepodařilo, jak může vidět každý, kdo jde okolo. Tu a tam se sice objevily drobné modré a bílé kvítky, ale jinde nevyrostlo nic a místy jen bujný plevel. Co se stalo?

"Je to jednoduché, na vině je jednoznačně nepříznivé počasí," řekl nám starosta Volar Vít Pavlík. "Půdu jsme připravili profesionálně, plevel jsme si tam nezanesli, protože původní podkladovou zeminu jsme kompletně vyměnili za novou. Setba byla také v pořádku. Ale pak promluvilo počasí a louka nevyrostla pořádně. Když jsme ji vysévali, tak byla ovšem ještě dost zima, dokonce poletoval sníh. Poté zase následovalo trvající sucho a po něm deště. Čekali jsme dost dlouho, zda louka vyroste. Nejsem botanik, ale už asi ne. Myšlenka je to ale dobrá, jen se občas něco nepovede," dodal.

Situace je tedy nejspíš na jedno velké Ách jo. Ale co bude dál? Dostane květnatá louka druhou šanci?

"Samozřejmě, nemáme v úmyslu ustupovat počasí, zasejeme louku znova, trávu na to místo vracet nebudeme," zněla rozhodná odpověď volarského starosty. Tak budeme dobrému nápadu dál držet palce. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena