Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Petici za odvolání starosty bude muset řešit zastupitelstvo

PRACHATICE – 8/7 2020 - 11:16 – Květnová petice za odvolání prachatického starosty míří do zastupitelstva. Starostu tak čeká velká diskuse o tom, jak řídí deset let město.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL a LUKÁŠ KARBULKA, foto facebook spolku Živá Vila  

  

Petice vznikla na konci května jako reakce petičního výboru na vloupání do Kralovy vily. Podepisována byla hlavně v prachatickém obchůdku U Barborky a nakonec nasbírala zhruba 140 podpisů. „Od doby, kdy jsme petici vyslali do světa, se znovu několikrát ukázalo, že si pan starosta úplně neuvědomuje, jaké povinnosti tato funkce obnáší - viz neochota komunikovat s občany, neznalost územního plánování a urbanismu, neochota naslouchat odborníkům v důležitých otázkách. Není ani ochoten podniknout patřičné kroky k zabránění úbytku obyvatel. Proto je petice opravdu na místě a my ji tento týden odevzdáme na podatelnu, s tím že očekáváme, že se jí zastupitelstvo bude zabývat na jednání po prázdninách,“ uvedla pro PRACHATICKOnews.cz zastupitelka a iniciátorka petice Barbora Koritenská.

Menšinová koalice s podporou jednoho komunistického zastupitele, kterou Martin Malý po volbách sestavil, zřejmě starostu odvolat chtít nebude, ale Martina Malého čeká velmi kritické jednání, které bude hodnotit zhruba deset let jeho starostování. A tato debata se odehraje veřejně a veřejnost si ji pak bude moct prohlédnout i ze záznamu na webu radnice. V novodobých dějinách Prachatic je Martin Malý první starosta, proti kterému taková petice vznikla.

„Reaguji na petici za odvolání starosty města s přesvědčením, že nejen politická soutěž, ale i chování a vystupování každého jednotlivce, má mít svá pravidla založená na slušnosti, respektu k jinému názoru, demokratických principech naší země, respektování volebních výsledků, a nikoliv na projevech osobní nevraživosti,“ uvedl pro PRACHATICKOnews.cz starosta Martin Malý a pokračoval: „Vždy jsem hájil hodnoty zdravých městských financí tak, aby zbylo na investice do zkvalitnění každodenního života našich spoluobčanů a jejich rodin, bezpečného a zdravého prostředí pro život a bydlení, věcnou a slušnou diskusi s každým občanem, který o ni stojí, a osobní zodpovědnost všech, kteří se na společném životě podílejí. Já zájmy všech spoluobčanů, kteří se mnou tyto hodnoty sdílí, hájím již téměř 14 let a budu je vždy hájit silně, slušně, čestně i proti stupňující se agresivitě některých jedinců. Ovšem na tento styl diskuse přistupovat nebudu.“ 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena