Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Záblatským kostelem zněly v pondělí klarinety

ZÁBLATÍ – 7/7 2020 - 9:17 – V záblatském kostele svatého Jana Křtitele zněly o posledním dnu prodlouženého víkendu prachatické klarinety a Petra Sovová.

      

   Text a foto: LADISLAV BERAN

  

Klarinetový soubor Prachatice - Jan Hovorka, Petr Chalupský, Tomáš Janoušek, Vít Neužil a zpěvačka Petra Sovová přispěli k oslavám 605 let od upálení Mistra Jana Husa v Kostnici. Programem provedl zaplněný kostelík Jan Hovorka, umělecký vedoucí souboru.

Zahájilo se Intermezzem Sinfonico od Pietra Mascagniho. Poté následoval průřez stoletími od klasiky po současné autory. Nechyběla ani vzpomínka na v pondělí zemřelého Ennia Morriconeho, který dal světu skvělou filmovou a zejména westernovou hudbu. Prachatičtí klarinetisté ho připomněli jeho nejslavnější melodií z filmu Tenkrát na Západě, kterou doprovodila zpěvem Petra Sovová.

Prachatičtí jsou v záblatském kostele stálými hosty a pro své publikum připravili dva přídavky, když ten závěrečný patřil letu vlaštovky z moravského kraje. Byl to velmi povedený hudební podvečer, který lidé v zaplněném kostele ocenili potleskem ve stoje.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena