Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Veřejnost zhodnotí parkování v centru Prachatic v anketě

PRACHATICE – 3/7 2020 - 9:50 – Prachatická veřejnost dostane možnost zhodnotit, jak fungují nová pravidla pro parkování v historickém jádru zavedená v prosinci.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Loni v prosinci začalo v Prachaticích platit nařízení rady města, které tu zavedlo takzvané modré a zelené zóny pro parkování rezidentů a podnikatelů a změnilo pravidla pro vydávání parkovacích karet tak, aby už se nedalo parkovat na místech, kde je to zakázáno. Městská policie navíc dostala za úkol se na parkování v centru více zaměřit a nebýt tak tolerantní, jako v minulosti.

Nařízení bylo přijato rozporuplně – objevila se volání po ještě přísnějším režimu parkování, kritika nedokonalostí nového nařízení i jeho odmítání. Po zhruba tři čtvrtě roku jeho platnosti dostane nyní veřejnost možnost se vyjádřit k tomu, jak nařízení funguje. Radní schválili vypsání ankety, která to veřejnosti umožní.

„Na otázku „Jak hodnotíte dopravu v centru města a parkování po zavedení Nařízení č. 2/2019 do praxe?“ můžete odpovídat na webové adrese parkovani.prachatice.eu, a to od 1. do 15. srpna. Anketa není určena pouze občanům bydlícím a podnikajícím v centru, kterých se nové nařízení dotýká nejvíce, ale uvítáme i názor široké veřejnosti, řidičů i neřidičů, návštěvníků, hostů a dalších,“ řekl vedoucí odboru komunálních služeb a dopravy Luboš Kvasnička. Podněty z ankety dostane na stůl komise dopravy a následně rada města.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena