Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Deště přály na Vltavě vodákům. Vyrazil na ni i Lukáš Polert

ŠUMAVA – 30/6 2020 - 13:12 – Vltava na horním toku ze Soumarského mostu nyní přeje vodákům jako už dlouho ne. Deště řeku naplnily tak, že je možné ji splout bez průvodce.

      

   Text a foto: LADISLAV BERAN  

  

V pondělí byla Teplá Vltava na svém horním toku v národním parku doslova plná vody. Zasloužil se o to noční a půldenní déšť. Podmínky pro splouvání, které stanovuje návštěvní řád parku, tak byly splněny vrchovatě. Včera ráno dosahovala hladina u Soumarského mostu na 76,1 centimetrů, když limit je padesát centimetrů.

Splouvalo se tedy bez průvodce. V době naší návštěvy na Soumarském mostě do kánoe právě nasedala rodina z Brna, která se vydala směrem do Pěkné. Vodáci přitom na řeku vyráželi v hojném počtu. V kempu v Lenoře proto bylo pusto, protože většina ubytovaných byla na Vltavě v kánoích.

Správce lenorského kempu Jaroslav Mikeš mám dokonce řekl, se na Vltavě včera objevil i olympijský vítěz Lukáš Polert. „S kamarádem z Horní Vltavice jeli horní tok od Borových Lad. U nás se občerstvili, dali čaj a jeli dál až na Pěknou,“ řekl Jaroslav Mikeš.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena