Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Netradiční pohádkou O Sněhurce začal Vimperský kašpárek

VIMPERK - 29/6 2020 - 10:27 - Divadlo Pruhované panenky zahájilo v neděli 28. června letní festival Vimperský kašpárek. Při pohádce O Sněhurce se zaplněný sál MěKS dobře bavil.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

Divadelní spolek z Prahy přivezl totiž klasickou pohádku v netradičním balení a jemně strašidelné podobě. Zasadil ji do poezie starých časů s loutkou Sněhurky téměř v životní velikosti, s trpaslíky z dřevěných špalků, starými kufry či stojany na noty. A k tomu se spoustou hudby a zpěvu. S pobavením i trochou jemného poučení. To třeba když Sněhurka začne s dětmi v sále vařit. Malí diváci hlásí, co by do hrnce dali dobrého, vyndávají brambory či mrkev z kapes, nožíkem je oškrábou, nakrájí a nosí Sněhurce. Samozřejmě jako...

"Co je pruhované, jako noc a den, je vzájemně milované - peřina, když u babičky spím, ze srdce perník, který ráda jím. Jsme panenky pruhované, pohádky, hudbu s sebou přivážíme, jemnost, hravost i moudrost přinášíme, do vašich srdcí krásu uložíme," to jsou základní kamínky Divadelního spolku Pruhované panenky. A to vše také rozdávaly ve Vimperku.

Vimperský kašpárek letos nabídne desítku nedělních odpoledních představení, klasických i loutkových pohádek, přičemž překvapení není vyloučeno. Hlavní stan bude mít v Městském parku u Volyňky, za nepříznivého počasí, které podle meteorologů hrozilo i v neděli, přivítá děti sál Městského kulturního střediska. Občerstvení bude vždy na místě.

Příští představení v neděli 5. července od 15:30 se bude jmenovat Nešťastný šafářův dvoreček a dětem ho přiveze Divadlo KAPSA z Andělské hory. V pohádce plné známých lidových písniček, ale i veselých zvířátek, se do světa vydá perníkový panáček Zápecníček.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena