Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Pozvánka k sousedům: Květiny, které vám budou chutnat

ŠUMAVA/BÖHMERWALD - 26/6 2020 - 10:50 - Muzeum pod širým nebem v bavorském Finsterau zve o víkendu i české návštěvníky na chutné květiny na okolních loukách.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto poskytlo Freilichtmuseum Finsterau

  

Návštěvníky Freilichtmusea ve Finsterau, což je oblíbené muzeum pod širým nebem nedaleko česko-bavorských hranic, zasvěceně provede v neděli 28. června od 14:00 paní Marita Sammer, certifikovaná profesionální bylinkářka, po okolních krásně kvetoucích loukách. Botanici na nich rozlišují až 50 druhů rostlin.

Pro každého, kdo rád pobývá v přírodě, jsou pestře kvetoucí louky hlavně krásné. Ale některé rostliny se dají i jíst, uplatní se i v kuchyni a dokonce jsou prospěšné pro lidské zdraví. Petržel a šnitlík neboli pažitku zná každý, ale najde se i řada dalších.

Při exkurzi sice platí s ohledem na aktuální koronavirovou situaci přísnější hygienická opatření, ale není to nic strašného. Jen povinné roušky zakrývající nos a ústa a 1,5 metrové rozestupy mezi návštěvníky, pokud nejste rodina. Skupina návštěvníků má mít deset členů. Zajímavá prohlídka trvá zhruba hodinu. Ohlašovat předem se nemusíte.

Zahrada v bavorském Petzihofu.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena