Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Mezinárodní setkání výtvarníků SALVE Prachatice nebude

PRACHATICE - 25/6 2020 - 10:39 - Neradostnou zprávu dostali včera elektronickou poštou výtvarníci v řadě evropských zemí. 15. Mezinárodní workshop SALVE Prachatice letos nebude.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL 

  

Sdělila to i nám vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu prachatické radnice Jiřina Dolejšková. "Do posledního okamžiku jsme doufali, že se mezinárodní projekt výtvarného workshopu SALVE Prachatice bude moci v letošním roce konat. Vzhledem k situaci, která panuje v celém světě, vám bohužel musím oznámit, že se 15. ročník SALVE neuskuteční. Jeho konání se přesune na následující rok 2021, a to v termínu od 1. do 8. srpna," napsala a vysvětlila: "Rozhodnutí jsme učinili s přesvědčením, že zdraví nás všech je v tuto chvíli absolutní prioritou."

Workshopu SALVE Prachatice pod záštitou starosty města Martina Malého se každoročně účastní několik desítek malířů, sochařů či fotografů z České republiky, Slovenska, Rakouska, Německa, Itálie, Litvy a dalších zemí. Po celý srpnový týden tvoří na vyhlášené téma a na závěr představí svá díla veřejnosti na souhrnné výstavě. Následně prachatická radnice a její odbor kultury, školství a cestovního ruchu prezentují vybrané práce výtvarníků pod hlavičkou SALVE Prachatice postupně v různých evropských zemích. Dosud se jimi mohli potěšit uměnímilovní návštěvníci například ve Francii, Itálii, na Slovensku, v Rakousku nebo na Velvyslanectví USA v Praze.

"V příštím roce si budou Prachatice připomínat 210. výročí od narození významného rodáka sv. Jana Nepomuka Neumanna, katolického kněze a biskupa filadelfského. Nosnými tématy SALVE Prachatice 2021 proto budou Sv. Jan N. Neumann a město Prachatice, Sv. Jan N. Neumann - světec a Sv. Jan N. Neumann očima světových výtvarníků a fotografů," doplnila Jiřina Dolejšková a vyslovila naději na shledání v lepších časech.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena