Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Řidička s dvěma dětmi vjela u Leptáče pod kola vlaku

PRACHATICKO – 23/6 2020 - 10:46 – Na železničním přejezdu u chatové osady na Leptáči se stala v neděli večer nehoda osobního vozu s dětmi a vlaku se sedmi cestujícími.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla POLICIE ČR   

  

Prachatičtí dopravní policisté k nehodě vyjížděli v neděli 21. června po půl sedmé večer. Podle jejich prvotního šetření je ze zavinění nehody podezřelá řidička Škody Octavia, která nezastavila před přejezdem, na který přijížděl osobní motorový vlak. Souprava firmy GW Train Regio narazila do zadní části auta a to bylo odraženo mimo trať z náspu do vodotoku.

„V osobním vlaku v době nehody cestovalo celkem sedm cestujících, strojvůdce a revizor, kteří neutrpěli žádná zranění. Řidička a dvě nezletilé děti vyvázly z dopravní nehody s lehkým zraněním. Alkohol u řidičky a strojvůdce vyloučila dechová zkouška,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Škoda Octavia je zřejmě na odpis, protože majitelka odhadla škodu na 150 000 korun. Železniční dopravce pak odhadl škodu na soupravě jen na deset tisíc korun a poškozeno bylo i dopravní značení u přejezdu – na něm je škoda zhruba dva tisíce korun.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena