Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Natočili a zveřejnili video, jak podpálí dům v Prachaticích

PRACHATICE – 19/6 2020 - 18:00 – Tři muži z Prachaticka natočili video, ve kterém naznačovali použití plynových lahví proti ostatním nájemníkům paneláku v Prachaticích.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Prachatičtí kriminalisté dnes zveřejnili informace o případu nebezpečného vyhrožování, z kterého po tragédii v Lenoře mrazí. Všichni tři obvinění skončili v policejní cele a soud řešil návrh na jejich vzetí do vazby. Hlavními aktéry případu jsou tři muži z Prachaticka ve věku 32, 29 a 24 let.

„Obvinění v přesně nezjištěné době v průběhu měsíce června letošního roku v bydlišti jednoho z obviněných v panelovém domě v Prachaticích natočili společně videozáznam na mobilní telefon, na kterém manipulují se dvěma 2 kg propanbutanovými lahvemi a plynovým hořákem. Z tohoto záznamu vyplývalo, že aktéři zvažují použití plynových lahví proti ostatním nájemníkům domu. Nahrávka byla poté jedním z nich zveřejněna,“ popsala případ prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Video spustilo policejní manévry. Občané, kteří video viděli, se obrátili na policii a kriminalisté rychle zjistili totožnost mužů na videu. Následovalo jejich zadržení a převezení do policejní cely. A dům byl společně s hasiči prohledán. „Hasiči provedli měření plynu v bytě obviněného a také ve všech společných prostorách domu, které bylo negativní. Prohlídkou domu bylo zjištěno, že jeho obyvatelům žádné nebezpečí nehrozí,“ dodala mluvčí.

Po výsleších obviněných včera kriminalisté navrhli státnímu zástupci uvalení vazby na všechny tři muže. Soud návrh akceptoval u devětadvacetiletého muže. Dvaatřicetiletého poslal soud zpět na léčení ze závislosti na návykových látkách a čtyřiadvacetiletý muž bude dál vyšetřován na svobodě. Obviněným hrozí až tři roky ve vězení. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena