Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Peníze z krajské sbírky už dostanou lidé ze zničeného domu

LENORA – 25. října 2019 - 15:01 - Jihočeský kraj informoval, že první peníze ze sbírky pro lidi postižené výbuchem domu v Lenoře už pošle lidem ze zničeného domu číslo 31.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA

  

   Majitelé bytů v domě dostanou 546 tisíc korun. Sbírka pak ale poběží dál. Kraji jde podle hejtmanky o to, aby se peníze dostaly k lidem, kteří přišli o všechno, co nejdříve. „Děkujeme všem, kteří se do sbírky zapojili a není jim osud svých spoluobčanů lhostejný,“ řekla jihočeská hejtmanka Ivana Stráská.

   Sbírka na účtu 370707070/0300 pokračuje až do 31. března příštího roku. „Další část finančních prostředků z veřejné sbírky bude rozdělována průběžně podle toho, jak velkou sumu se v následující době podaří nashromáždit,“ dodal krajský mluvčí Radek Šíma.

   Při neštěstí 3. října krátce po čtvrté hodině nad ránem byl explozí zničen dům číslo popisné 31 a poškozeny byty v sousedních dvou domech. Do domu číslo 33 se lidé vrátili po třech dnech. V domě 32 nyní lidé dostali nová okna a dům číslo 31 čeká na demolici. Její postup musí určit statik s ohledem na to, že dům měl společnou stěnu s domem číslo 32. Demolici bude platit Jihočeský kraj. Při výbuchu zemřel jeden muž a zraněno bylo devět lidí. Dalších devatenáct bylo evakuováno. Příčiny policie ještě nezveřejnila.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena