Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatický bazén a sauny budou letos otevřeny i v létě

PRACHATICE - 16/6 2020 - 10:38 - Loni zrekonstruovaný prachatický bazén po koronaviru opět otevřel. Veřejnosti bude letos netradičně otevřen i v letní sezoně.

      

   Text a foto: LUKÁŠ KARBULKA  

  

Po více než dvouměsíční nucené pauze opět otevřel bazén 25. května. Uvnitř je nutné dodržovat protikoronavirová opatření, zároveň však vedení bazénu přichází s novými nápady na letní sezonu, aby návštěvníkům vše vynahradilo.

První nápad se týká saunového světa. Ten bude od července netradičně otevřen každou středu a čtvrtek. „Je na to doba, aby se saunovalo i v létě. Jedná se o zkušební provoz, který pak zhodnotíme a pokud bude návštěvnost dobrá, můžeme v něm pokračovat i v srpnu,“ představil nové možnosti pro milovníky saun ředitel Sportovního zařízení Prachatic Karel Dvořák. Letní provoz saunového světa má částečně nahradit ztráty bazénu. Kvůli uzavření přišel o více než dva miliony korun na tržbách.

Druhá novinka umožní návštěvníkům v letní sezoně zaplavat si jak na Huláku, tak i v krytém bazénu. Vždy podle předpovědi počasí bude otevřen buď Hulák, nebo plavecký stadion. Nikdy ale nebudou střediska otevřena současně.

Další výhodou pro návštěvníky je, že si nyní mohou v bazénu zaplavat déle. „Máme pro návštěvníky lepší otevírací dobu, protože jsou plavecké výuky zrušeny do konce školního roku. Máme ráno od půl sedmé do osmi kondiční plavání a pak je od devíti ráno až do devíti večer pro návštěvníky otevřen bazén,“ řekl Karel Dvořák. Zájem o plavání a relaxaci je zatím dobrý - jen první den po otevření evidoval bazén dvě stě návštěv.

Karla Dvořáka, který je bývalým vedoucím strakonického bazénu a zástupcem ředitele STARZ Strakonice, jsme se také zeptali, jak se na nové pozici v Prachaticích cítí. Nový ředitel Sportovního zařízení Prachatic totiž v lednu vystřídal ředitelku Radovanu Kutlákovou. „V pozici jsem se zabydlel velmi rychle, protože dělám devadesát procent stejné práce jako ve Strakonicích. Přibyly mi akorát sportovní haly a to je jediné, co jsem předtím neměl pod sebou. Jinak ty práce jsou stejné, všude se řeší podobné problémy,“ řekl Karel Dvořák.

Ředitel Sportovního zařízení Prachatic Karel Dvořák.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena