Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Ani volarské Slavnosti dřeva se letos v srpnu neuskuteční

VOLARY – 16/6 2020 - 7:31 – Volarská radnice a její Kulturně informační centrum zrušily letošní ročník Slavností dřeva. Konat se měly 22. a 23. srpna

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Po Slavnostech Zlaté stezky jsou Slavnosti dřeva další velkou kulturně společenskou akcí, která se letos neuskuteční. Problém jsou opět vládní epidemiologická opatření a jejich uvolňování. Na volarských slavnostech je předpokládaná účast až šest tisíc lidí. Slavnosti měla radnice přitom kompletně připravené a nasmlouvané.

„Jsme si vědomi, že za dva měsíce může být situace znatelně odlišná od dnešní, na druhou stranu očekávaná účast šesti tisíců návštěvníků již z pohledu čistě statistického představuje velké riziko. Navíc dodnes není zcela jasné, jaká pravidla pro pořádání akcí budou platit v polovině srpna. Jak nám bylo řečeno, pro nás zcela zásadní zrušení povinných rozestupů by mohlo být stále vyžadováno. Došli jsme k závěru, že nechceme slavnosti v polovojenském režimu, nechceme dosud z tohoto pohledu bezproblémové Volary proslavit jako nové ohnisko infekce. Vzhledem k sílící neochotě lidí dodržovat předepsaná pravidla není v našich silách zaručit, že během slavností budou dodržována,“ vysvětlil hlavní argumenty pro zrušení slavností na volarském městském webu ředitel Kulturně informačního centra Volar Jaroslav Pulkrábek.

Volarští se ale v létě zatím dál mohou těšit na řadu menších akcí jako je třeba Pivobraní, posezení s Doubravankou nebo pečení chleba či koncert skupiny Hradišťan a komentované prohlídky města.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena