Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Poštolka lapená v síti muzea se má čile k světu

PRACHATICKO – 15/6 2020 - 11:06 – V ochranné síti Prachatického muzea uvízla minulý týden poštolka. Zachránit ji museli hasiči, skončila v záchranné stanici a má se čile k světu.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto: Kristýna Falková, NP Šumava  

  

Prachatičtí profesionální hasiči vyjížděli ve čtvrtek 11. června do Prachatického muzea na Velkém náměstí. Přivoláni byli k mladé poštolce, která uvízla v síti, která chrání venkovní expozici muzea proti holubům. „Mládě mělo pravděpodobně zlomenou nohu, a proto velitel zásahu zavolal odchytovou stanici ve Vimperku - Klášterci, jejíž pracovníci přislíbili, že si mládě vyzvednout,“ řekla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Hasiči mládě ze sítě uvolnili a dopravili v krabici na služebnu městské policie. Tady si ho pak vyzvedli pracovníci ze záchranné stanice pro zraněná zvířata, kterou provozuje v Klášterci správa národního parku. Naštěstí se ukázalo, že mladá poštolka má obě nohy v pořádku.

„První dva dny jsme ji potravu museli nakrájet na menší kousky a pinzetou podávat do zobáku, ale teď už si zvládá potravu naporcovat sama. Až bude ještě trochu větší a naučí se létat, tak ji začneme učit chytat myši. Když vše půjde dobře, vrátíme ji zpět do přírody. Pravděpodobně bychom ji vypustili někde v Prachaticích,“ řekl mluvčí správy parku Jan Dvořák.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena